Protein sirutke je pravo za vas?

Protein sirutke već godinama i godinama. Dokazano je da imaju ogromne prednosti za vaše tijelo i cjelokupnu dnevnu izvedbu.

Mnogi profesionalni sportaši koriste protein sirutke kako bi potaknuli njihovu ukupnu snagu i izdržljivost, kao i pomoći da se brže oporave nakon intenzivnih vježbi.

Koje su neke od prednosti proteina sirutke:

Pomaže vam povećati unos proteina i BCAA.
Pomaže vašim tetivama, organima i koži … kao i hormonima, enzimima, neurotransmiteraima i svim malim molekulama.
Gradi više snage i zdravih mišića.
Proteini su također građevni blokovi kontraktilnih elemenata u mišićima.
Pokazalo se da je sirutka posebno učinkovita u povećanju rasta mišića kada se konzumira neposredno prije, poslije ili tijekom vježbanja.
Pomaže u gubitku težine.
Dokazano je kako bi se spriječile bolesti i izgradili imunološki sustav kako bi se spriječio bolest.

Image result for proteinella
Sirutka može potaknuti metabolizam 80 do 100 kalorija dnevno.
Uzimanje proteina sirutke je odličan način za povećanje unosa proteina, što bi trebalo imati velike prednosti za dijetu ili gubitak težine.

Istraživanja su pokazala da zamjena drugih izvora kalorija s proteinima sirutke, u kombinaciji s povećanjem težine, ili obuke otpora može uzrokovati gubitak kilograma od oko 8 kilograma, dok povećava masu mišićne mase.

Stoga, ako pokušavate izgubiti težinu, dodatak proteinima sirutke može vam pomoći da izgubite težinu i držite se dragocjenom mišiću. Mišić igra vitalnu ulogu u gubitku težine. Dokazano je da 1 kilogram mišića opeklo do 100 kalorija dnevno.

Gubitak mišića započinje u dobi od 30 godina. Ovo je još jedna prednost korištenja kvalitetnog proteina sirutke za održavanje i izgradnju mišića. Naravno, preporučujemo uzimanje težine ili trening otpora uz sirutku kako bi vam pomogli u održavanju mišića i pomoći u izgradnji mišića kako bi se spali masnoća.

Pokazalo se da protein potiče gubitak težine pojačavanjem metabolizma (kalorija) i smanjenjem apetita (kalorija koje unosite). Sirutka može pomoći u povećanju gubitka masti, uz očuvanje mase mišićne mase.

Naravno, ovisno o tome što želite, ovisi o vrsti proteina sirutke koja vam je potrebna. Ako želite izgubiti težinu i održavati mišiće koje imate, kao i izgraditi mišiće, preporučljivo je da koristite proteina sirutke koja je niska u ugljikohidratima, ali ima visoku razinu proteina (24 grama ili više).

Osim samo mišića, snage i blagosti proteina sirutke može pružiti i brojne druge zdravstvene prednosti.

Kao što su: snižavanje krvnog tlaka, šećer u krvi i smanjenje simptoma stresa i depresije. Protein sirutke je vrlo visok u ciscinskoj aminokiselini koja ima ogromne zdravstvene prednosti. Cistein to čini podizanjem razine glutationa, glavnog antioksidacijskog tkiva u stanicama tijela. Glutation je vrlo koristan i važan za tijelo.

Ovdje su neke prednosti Glutationa:

Povećava energiju
Usporava proces starenja
Smanjuje nelagodu mišića i zglobova
Jača imunološki sustav
Odbacuje jetru i stanice
Poboljšava mentalni fokus i jasnoću
Poboljšava kvalitetu sna
Smanjuje učinke stresa
Poboljšava kožu
Atletska izvedba i oporavak
Kao što možete vidjeti iznad, Glutathione je važan dio sustava obrane. Preporuča stručni treneri i stručnjak za prehranu da upotrijebi protein sirutke koji ima glutathion u njoj ili dodati dodatnu sirutku s glutationom.

Kada je riječ o bilo kojoj vrsti mišića i gubitka masti, protein je kralj hranjivih tvari … i sirutka je dokazano mnogo bolja od drugih oblika kvalitetnog proteina. Sirutka je izbor vrhunskih fitness modela, profesionalnih sportaša, kao i tjelesnih konstruktora i dizala za težinu.

Sirutka sama po sebi ne može biti vrlo dobra okus, zbog čega se preporučuje da se dobije kvalitetni protein sirutke koji je začinjen čokoladom, vanilijom ili jagodastim okusom. Većina sportaša i onih koji koriste protein sirutke dodati će bademsko mlijeko koje stvarno povećava okus. Bademovo mlijeko sa samo 60 kalorija najbolji je izbor.

Važno je da pročitate popis sastojaka, jer neki od njih mogu imati nezdrave dodatke poput rafiniranog šećera. Potražite i onu koja je bez laktoze.

Related image

Uzimanje sirutke je prikladan način za dodavanje 25-50 grama proteina na vrh dnevnog unosa. To može biti važno za bodybuildere i ljubitelje terena, kao i za ljude koji trebaju izgubiti težinu ili jednostavno nemaju proteina u prehrani.

Većina aromatiziranih proteina sirutke također su vrlo ukusna i mogu se koristiti za izradu zdravih receptura (poput glatka) okus nevjerojatno dobro. Većina od njih su glatka okus i vrlo dobra kada se koristi s 60 kalorijskih badema mlijeka.

Sirutka je općenito dobro podnošena, iako osobe s netolerancijom na laktozu moraju biti pažljive s njim, zbog čega se preporučuje odabir proteina sirutke bez laktoze. Pobrinite se i odaberite sirutku koja je također aspartama besplatno. Aspartam je opasan i treba izbjegavati.

Što je s nuspojavama?

Osobe s problemima bubrega ili jetre možda žele izbjeći protein sirutke.